VASÚTÉPÍTÉS (80a vonal) 2018. Képtár

  1. Út a Keletibe 2018 április

2. Vasútépítő gépek Plesser & Theurer

3. Vasútépítés Rákoscsaba – Újtelep megállónál

4. Vasútfelújítás Rákoscsaba – Újtelep megállónál

5. Vasútfelújítás Rákosliget megálló. STRABAG  Plesser & Theurer géplánc

Hírek

Forrás: magyarepitok.hu

Szerkesztés

Elkészültek az első peronok a Budapest-Hatvan vasútvonalon

NIF Zrt. 2018.07.19. 13:52

A Strabag, a Belfry és a Swietelsky kivitelezésében zajló felújítás optimálisan halad, a szakaszon útlezárásokra és módosított menetrendre lehet számítani.

Ütemtervnek megfelelően halad az idén márciusban indult Budapest-Hatvan vasútfejlesztés kivitelezése, néhány megállót már át is adtak – derül ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleményéből. A munkálatok során

  • egyrészt a Strabag Vasúttechnika Kft. és a Belfry PE Kft. kivitelezésében a Budapest 17. kerületében található Rákos nevű megálló és Gödöllő között újítanak fel, valamint építenek át, hét megállót felújítva.
  • Másrészt korszerűsödik a vasúti pálya a Gödöllő és Hatvan közötti 28 kilométeren, hét megállóhelyet fejlesztve, ezt a szakaszt  a Swietelsky Vasúttechnika Kft. kivitelezi.


Rákosligetnél befejezték az új forgalmi kitérő pályaépítését, felsővezetéképítést, továbbá a térvilágítási munkálatokat is.
Július elejétől zajlik a Rákosliget – Pécel vonalszakasz bal vágányának korszerűsítése, melynek munkálatai várhatóan szeptember közepéig befejeződnek, és megkezdődhet a jobb vágány átépítése is.

November végére mindkét vágányt átépítik Rákosliget és Pécel között

NIF Zrt.2018.10.01. 15:29

A Strabag, a Belfry és a Swietelsky ütemterv szerint halad a Budapest és Hatvan közti vasútvonal felújításával.

Ütemtervnek megfelelően haladnak a Budapest–Hatvan vonalszakasz korszerűsítési munkálatai a Strabag Vasúttechnika Kft. és a Belfry PE Kft. kivitelezésében – derül ki a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hétfői közleményéből. Július elejétől szeptember közepéig elvégezték a Rákosliget–Pécel vonalszakasz bal vágányának korszerűsítését, ezt követően megkezdődhetett a jobb vágány átépítése is. A munkálatok tervezetten november végéig tartanak.

Régi, meg nem valósult elképzelések, tervek

Rákosliget, megálló