ERDÉSZ FERENC

A Budapesti Kertészeti Technikum elvégzése után 1974-ben a Kertészeti Egyetem Termesztés karán végzett, mint okleveles kertészmérnök. Tanulmányai befejeztével a Kertészeti Kutató Intézet Dísznövény Osztályán, majd a Rákos Völgye Szövetkezet dísznövénytelepén, ezt követően Magvető Szövetkezet Dány kertészeti ágazata vezetésében tevékenykedett. 1978-ban a Kertészeti Egyetem Tangazdaságában (Soroksáron) találjuk, főkertészként, majd főmérnökként a vállalat termelését
irányította.
Több alkalommal előadásokat tartott kertészeti szakiskolában és a Kertészeti Egyetemen. A Tangazdaságban megszervezte a szőlőtermesztési szakcsoportot, és tevékenykedett a magánvállalkozások bevonásában. A kistermelőket rendszeres termesztési és növényvédelmi szaktanácsokkal látta el. 1994 márciusától tangazdász, 1995-98 között a Pest Megyei Agrár kamara gazdajegyzője. 1999- től tangazdász területi központi vezető az FM Földművelésügyi Hivatal és jogutódainál. A Hegyközségi szervezetek létrehozásától, 1995-től hegybíró a Mogyoródi Hegyközségnél és a Rákosligeti Hegyközségnél. A Hegyközségek átszervezése után a rákosligeti, váci, mogyoródi hegyközségből alakult Mogyoródi Hegyközség hegybírója.
Erdész Ferenc úrnak az évente Mogyoródon megszervezett Klastromhegyi Apátsági Pincenapok rendezvénysorozatában való közreműködéséért, továbbá a gödöllői térségben hatodik alkalommal meghirdetett Egyházi- és Világi Borok Versenye előkészítése és színvonalas lebonyolítása érdekében tett erőfeszítéseinek elismeréseként a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület választmánya a Gödöllő Régió Turizmusáért 2011. díjat adományozza.

Forrás: Kilátó Kápolna Mogyoród – Kilátó 2011-05-01 / 4. szám 18. oldal