Viczián Pál

Fotóművész

Életrajz: 1979-től 1993-ig a Hungexpo Reklámügynökség Kft.-nél dolgoztam, kezdetben mint fotólaboráns, majd, miután 1983-ban elvégeztem a fényképész szakmunkásképző iskolát, tevékenységemet reklámfotósként folytattam. Ezalatt külsős fotósként is megjelentek felvételeim különböző folyóiratokban. 1993-ban önállósultam, azóta már saját műteremmel rendelkezem. Számos reklámügynökséggel állok rendszeres munkakapcsolatban, valamint légifelvételek készítésével, modell és műszaki fotózással is foglalkozom. Franciául és angolul folyékonyan beszélek. 1984 óta vagyok tagja a Magyar Reklámszövetség Fotó Szakosztályának, 1990 óta a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének.

Főbb munkáim: A Minerva Kiadó gondozásában készült számos szakácskönyv illusztrálása /Halételek 1984, Mesélő Szakácskönyv 1985, Gombaételek 1987, stb./ 1986 óta a Svéd Golyóscsapágy-gyár számára készített naptárak, A Corvina Kiadó számára készült plakát, amellyel New Yorkban reklámozta magát az ottani könyvkiállításon, A düsseldorfi könyvvásár prospektusának címlapja és belső képanyaga, 1992-ben és 1993-ban a Philips Whirpool magyarországi reklámkampányának a sajtóban megjelenő fotói, Óriásplakátok a Foodapest 92 kiállításra és más Hungexpo kiállításokra, valamint a Whirpoolnak, A Spar, Coop és Auchan áruházak bevezető kampánya és reklámújságjai.

Díjak, elismerések: 1988. évi Reklámfotó pályázat: II. díj 1993. évi Reklámfotó pályázat: Pályadíj 1997: Budapesti Polgárok Minőségdíja (a Diéta Magazin fotósaként) 2000: Az ember és a nyomtatott kommunikáció című rendezvény díja Kiállítások: Számos fotókiállításon vettem részt a következő helyszíneken: Budapest Galéria, Duna Galéria, Vigadó Galéria, Olof Palme Ház, Erdős Renée Ház, Csekovszky Árpád Művelődési Ház, stb.


Vissza